Far de L’Albir
Comencem el segon projecte de NaturAltea. En aquest cas realitzarem una eixida extraescolar a la localitat veïna de l’Albir, dins el Parc Natural de la Serra Gelada, on realitzarem el recorregut que ens portarà des de l’entrada del Parc Natural fins al Far de l’Albir.
A la ruta podrem observar algunes formes d’adaptació de la flora a diferents condicions ambientals, també observarem diferents tipus de roques sedimentàries i com s’han plegat i fracturat aquestes roques sedimentàries que formen la Serra Gelada. En elles podràs descobrir gran quantitat de fòssils d’animals que vivien en mars càlids i repassarem com es produeix el procés ide fossilització de les restes dels éssers vius. Finalment, visitarem la mina d’ocre abandonada.
La metodologia utilitzada inclourà la recerca d’informació a través d’internet, les pràctiques de laboratori, la realització de mapes mentals o la redacció de petits informes escrits, tot això es treballarà en grup. Els treballs que s’hagen de lliurar al professor es compartiran a través de Google Drive, de manera que els alumnes sempre tinguen una còpia del seu treball.
Com saps, cada unitat didàctica conclou amb l’elaboració i exposició d’un projecte. En aquest cas, el PROJECTE consistirà en l’elaboració d’una GUIA NATURAL DE LA BADIA D’ALTEA I DEL FAR DE L’ALBIR a la qual s’indiquen els valors geològics i naturals que trobem a la Serra Gelada, fent una xicoteta menció sobre quin és el seu origen geològic, al rellleu, les adaptacions de la flora o els impactes que aqueta pateix. El format l’esculls tu. T’atreveixes a dissenyar-la? Autor: Pako Simarro – Biolocus |
|
- Seqüència adaptada per a Biologia i Geologia de 1r d’ESO a l’IES Bellaguarda (Altea)
- Enllaç per descarregar aquest projecte en paper: NaturAltea (Faro del Albir)
- Enllaç per descarregar el quadern de camp de l’excursió: NaturAltea (Far de l’Albir)