Comencem el tercer projecte de NaturAltea. En aquest cas realitzarem una eixida extraescolar a la localitat veïna de l’Albir, dins el Parc Natural de la Serra Gelada, on realitzarem el recorregut que ens portarà des de l’entrada del Parc Natural fins al Far de l’Albir.
A la ruta podrem observar algunes formes d’adaptació de la flora a diferents condicions ambientals, també observarem diferents tipus de roques sedimentàries i com s’han plegat i fracturat aquestes roques sedimentàries que formen la Serra Gelada. En elles podràs descobrir gran quantitat de fòssils d’animals que vivien en mars càlids i repassarem com es produeix el procés de fossilització de les restes dels éssers vius. Finalment, visitarem la mina abandonada d’ocre.
La metodologia utilitzada inclourà la recerca d’informació a través d’internet, les pràctiques de laboratori, la realització de mapes mentals o la redacció de petits informes escrits, tot això es treballarà en grup. Els treballs que s’hagen de lliurar al professor es compartiran a través de Google Drive, de manera que els alumnes sempre tinguen una còpia del seu treball.
Com saps, cada unitat didàctica es conclou amb l’elaboració i exposició d’un projecte. En aquest cas, el projecte consistirà en l’elaboració d’una guia natural de la Badia d’Altea en la qual s’indiquen els valors geològics i naturals que trobem a la Serra Gelada, fent un petit esment sobre quin és el seu origen geològic.
Per introduir-te la ruta, et presentem el vídeo que va publicar recentment la Comunitat Valenciana sobre la Badia d’Altea:
Altea, Calpe y L’Alfàs del Pi, tesoros de la Costa Blanca
La badia d’Altea des del far de l’Albir, a l’Alfàs del Pi, en ple Parc Natural de la Serra Gelada s’obre cap al Penyal d’Ifac al nord. Enmig Altea amb els seus carrerons i la seva clàssica estampa.
Posted by Comunitat Valenciana dijous, 14 de gener de 2016.
Aquests són els apunts dels temes que tractarem a aquest projecte:
FORMAT DEL PROJECTE
Cada grup haurà d’elaborar una guia natural de la desembocadura del riu Algar. Per a això s’hauran d’incloure fotografies dels llocs interessants i de les espècies més rellevants, així com realitzar les seues descripcions, explicar la causa del seu valor i fer una cita al seu origen geològic.
Cada grup escollirà el format en què va presentar la seva guia natural de Cap Negret, es podrà optar per realitzar una mural, una presentació de Power Point o Prezi, un vídeo…
QUÈ AVALUAREM AL PROJECTE?
- Producte final del projecte: Guia Natural ………….………….. 25%
- Portfoli d’activitats: …………………………………………….. 25%
- Examen de continguts: …………………….………………….. 50%
DADES A TINDRE EN COMPTE
- EXAMEN …………………………..…………………………….. 29 de maig
- LLIURAMENT DEL PORTFOLI D’ACTIVITATS: …………… 7-8 de juny
- EXPOSICIÓ DEL PRODUCTE FINAL DEL PROJECTE:.. … 7-8 de juny