Comencem el recorregut eixint del centre pel costat de la via (1), baixem en direcció al riu i el creuem pel pont. Continuem per la via percuària uns 800 metres fins a creuar la carretera nacional (2). Seguim la via uns 200 metres més fins arribar a la platja de l’Olla.
Però no parem ara aquí, anem a continuar el nostre camí d’altres 200 metres, darrere del port, fins que trobem un camí empedrat i una costa amb petits penya-segats (3). Observem les característiques d’aquesta costa: és una roca, similar a les platges d’Altea, amb còdols, grava i arena, però apegats. És una roca sedimentària formada per sediments cimentats. Entre aquests sediments podem trobar una gran quantitat de fòssils d’un cargol marí, Strombus bubonius. És un gasteròpode típic d’aigües tropicals, com hi haurà arribat aquí?
Tornem ara a la platja (4) i observem la roca que la separa del camí, sembla arena, però els grans estan enganxats, també és una roca, una antiga platja es va fossilitzar i es va transformar en roca sedimentària. Fixeu-vos en les capes horitzontals que la formen i en algunes inclinades entre les anteriors, són importants.
Ens fixem en les roques de la platja, són còdols negres, no com la grava blanca de les platges d’Altea, tenen aquest color per què són roques volcàniques, erosionades i dipositades a la platja pel mar.
Finalment, anem cap a les roques del final de la platja (5), veiem que són roques volcàniques, negres, amb alguns mineral visibles, uns de color roig, d’altres de color verd; les roques són grans blocs, alguns travessats per un dic. Ens trobem davant les restes de l’erupció d’un antic volcà.
El Cap Negret
- El professor repartirà els quaderns de camp
- Cada grup comentarà a classe el seu mapa i el seu quadern de camp
- Podemos utilitzar Google Maps/Google Earth per familiaritzar-nos amb la ruta.
DESCARGAR: Quadern_camp_ruta1_CapNegret